Woning verhuren

Zoekt u een huurwoning?

Locatie
Prijs
Voorkeuren
Meubilering
Zoeken Bekijk op kaart »

Eigen woning verhuren

Wanneer u bijvoorbeeld een huis erft of u gaat voor een langere tijd in het buitenland wonen dan is uw eigen woning verhuren vaak een goed idee. Echter is dit een heel proces en zitten er nogal wat (juridische) haken en ogen aan uw eigen huis verhuren. Brick Vastgoed helpt u graag met het verhuren van uw woning voor een korte periode of definitief.

Waarom uw eigen huis verhuren?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw eigen huis verhuren een optie kan zijn. Als u een woning erft, dan is het verhuren hiervan een zeer goede optie. Wanneer u namelijk in het bezit bent van 2 woningen op uw naam kan dat belastingtechnisch nadelig voor u zijn. Wanneer u uw eigen woning verhuurt geeft u deze aan in box 3 bij de belastingdienst dit resulteert in een veel voordeliger belastingtarief over uw eigendom.

Hoe uw eigen huis verhuren?

Het belastingvoordeel en de huuropbrengst zijn grote voordelen van uw eigen huis verhuren, maar natuurlijk denkt u ook aan de kosten die er bij komen kijken. En wat te denken van alle administratie en wet- en regelgeving? Dit is voor veel mensen een belemmering om hun huis te verhuren. Zonde, want wij kunnen u hierin van A tot Z bijstaan en begeleiden. Wanneer u dit wenst kunnen wij zelfs het hele proces voor u uit handen nemen. Wanneer wij uw woning voor u verhuren zullen wij de volgende zaken volledig bij u uit handen nemen:

  • Vinden van huurders
  • Bezichtigingen regelen
  • Screening van kandidaat huurders
  • Opstellen van de huurovereenkomst
  • Betalingen incasseren en vrijgeven huurcontract
  • Inspecties en sleuteloverdracht.

Op de pagina “woning verhuren” kunt u een uitgebreide toelichting lezen op deze punten.

eigen huis verhuren

Makelaar Eindhoven huur

Wanneer u uw eigen woning gaat verhuren dan bent u bij Brick vastgoed aan het juiste adres. Brick vastgoed B.V. is een bemiddelaar tussen huurder en verhuurder, ons werkgebied beslaat heel Eindhoven en de omliggende plaatsen. Een groot gedeelte van onze klantportfolio bestaat uit werknemers van grote multinationals die gevestigd zijn in Eindhoven.

Ons kantoor is gevestigd in Eindhoven op een centrale locatie met gratis parkeergelegenheid.

Meer over ons