Woning verhuren

Woning verhuren Eindhoven

Schakel onze hulp als u uw woning wilt verhuren in Eindhoven en omgeving.

We zijn als woonbemiddelaar gespecialiseerd in het verhuren en beheren van particulier vastgoed. 

Ons aanbod in huurwoningen loopt uiteen van eengezinswoningen, kamers tot en met villa's.

Neem hier contact met ons op

Uw woning verhuren in de regio Eindhoven?

Jarenlang verhuren we al woningen aan particulieren, bedrijven en expats. Kortom: we zijn een gerenommeerd Housing Agency in Eindhoven en omgeving. Een autoriteit in de regio als het gaat om het verhuren van woningen.

Met jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk verhuren wij uw woning snel. We houden nauw contact en communiceren met regelmaat tijdens dit proces. Uw woning verhuren in de regio Eindhoven? Schroom niet om met ons contact op te nemen. 

Vrijblijvend maken we graag kennis met u en bespreken we uw wensen en behoeftes. 

Uw woning snel verhuren?

Brick Vastgoed heeft veel ervaring in de bemiddeling tussen huiseigenaren, expats en bedrijven. We hebben directe contacten met Hr-afdelingen van (grote) bedrijven in de regio Eindhoven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven, zoals: ASML, Philips en Defensie/NATO.

Uw pand komt via Brick Vastgoed onder ogen van talloze bedrijven en particuliere huurders die op zoek zijn naar een huurwoning. Om uw kansen als huurder en verhuurder te vergroten werken we nauw samen met diverse partners in de regio. Hierdoor vinden we altijd snel een betrouwbare huurder voor uw woning.

Uw woning verhuren? Meld uzelf hier aan

Uw woning gemeubileerd verhuren?

Wilt u dus graag uw woning verhuren, die volledig gemeubileerd is? Dit kan, want het is een fijne optie wanneer u bijvoorbeeld zelf tijdelijk ergens anders verblijft in het buitenland, of wanneer u intrekt bij iemand anders en uw woning aan wilt houden.

Wat u reden ook is, bij Brick Vastgoed kunt u ontzettend eenvoudig uw gemeubileerde woning verhuren. Veel internationale studenten en werknemers zijn op zoek naar een gemeubileerde woning voor een bepaalde tijd om dit tijdelijk te huren. 

Uw huis gemeubileerd verhuren aan expats

Hier is een markt voor, merken we. Vaak is dit ook een groot voordeel, want veel expats zijn juist op zoek naar gemeubileerde woningen.

Expats arriveren vaak kort voordat ze beginnen met werken. Het vinden en kopen van nieuwe meubels is tijdrovend en lastig.

Ze weten onder andere vaak niet hoe lang ze blijven. En mochten ze in Nederland blijven, dan is niet zeker of ze in uw woning blijven zitten of weer iets anders zoeken. Hun situatie is erg onzeker. 

Ze zijn op zoek naar zekerheid. Een gemeubileerd huis op een fijne locatie. Vaak in de stad of dicht bij werk.

Wilt u uw huis gemeubileerd verhuren aan expats? Schakel de hulp van Brick Vastgoed in. We zullen u koppelen aan de perfecte match en dit allemaal op korte termijn.

Eigen woning verhuren

Wanneer u bijvoorbeeld een huis erft of u gaat voor een langere tijd in het buitenland wonen dan is uw eigen woning verhuren vaak een goed idee.

Echter is dit een heel proces en zitten er nogal wat (juridische) haken en ogen aan uw eigen huis verhuren. Brick Vastgoed helpt u graag met het verhuren van uw woning voor een korte periode of definitief.

Waarom uw eigen woning verhuren?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw eigen huis verhuren een optie kan zijn. Als u een woning erft, dan is het verhuren hiervan een zeer goede optie. Wanneer u namelijk in het bezit bent van 2 woningen op uw naam kan dat belastingtechnisch nadelig voor u zijn.

Wanneer u uw eigen woning verhuurt, geeft u deze aan in box 3 bij de belastingdienst, dit resulteert in een veel voordeliger belastingtarief over uw eigendom.

Hoe u uw eigen huis kunt verhuren?

Het belastingvoordeel en de huuropbrengst zijn grote voordelen van uw eigen huis verhuren, maar natuurlijk denkt u ook aan de kosten die er bij komen kijken.

En wat te denken van alle administratie en wet- en regelgeving? Dit is voor veel mensen een belemmering om hun huis te verhuren.

Zonde, want wij kunnen u hierin van a tot z bijstaan en begeleiden.

Wanneer u dit wenst kunnen wij zelfs het hele proces voor u uit handen nemen. Wanneer wij uw woning voor u verhuren zullen wij de volgende zaken volledig bij u uit handen nemen:

 • Vinden van huurders
 • Bezichtigingen regelen
 • Screening van kandidaat-huurders
 • Opstellen van de huurovereenkomst
 • Betalingen incasseren en vrijgeven huurcontract
 • Inspecties en sleuteloverdracht.

Het tijdelijk verhuren van uw woning

Staat uw woning tijdelijk leeg? Tijdelijke verhuur zorgt ervoor dat uw woning bewoond is tijdens de leegstand. Dit zorgt voor minder kans op inbraken en u krijgt maandelijks een huurprijs van de huurder. 

Er zijn verschillende redenen waardoor u op zoek bent naar een tijdelijke huurder voor uw woning.

 • U gaat voor een bepaalde tijd naar het buitenland
 • U gaat samenwonen en wilt nog niet van uw eigen woning af
 • U heeft een woning verkregen uit een erfenis
 • De woning wordt maar niet verkocht
 • U gaat tijdelijk ergens anders werken en wonen

Om er voor te zorgen dat uw woning niet lang leegstaat, kunt u hem verhuren bij Brick Vastgoed. Wij hebben een effectieve werkwijze en gaan altijd keihard aan de slag om de juiste huurder voor uw woning te vinden. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat uw woning veilig en in goede staat blijft. 

Soorten woningen

Brick Vastgoed zorgt ervoor dat elk soort woning verhuurd kan worden. Hieronder vallen onder andere:

Daarnaast is Brick Vastgoed B.V. gespecialiseerd in het vastgoedbeheer van particulier onroerend goed in de regio Eindhoven.

Wij regelen alles voor u en u heeft maar één aanspreekpunt dat uw zaken professioneel en betrouwbaar voor u beheert.

Hoe fijn is dat?

Uw woning verhuren in Eindhoven? Bezoek ons gezellige kantoor voor een vrijblijvend gesprek.

4 voordelen van het verhuren van uw woning

Er zijn veel redenen te bedenken waarom u uw woning wilt gaan verhuren.

U kunt bijvoorbeeld voor een bepaalde periode naar het buitenland vertrekken, een woning erven of gaan samenwonen.

Ook is het mogelijk dat u woningen als investering koopt en deze vervolgens verhuurt.

In alle gevallen dat u een woning tijdelijk niet bewoont, kan woningverhuur een interessante mogelijkheid zijn.

Brick Vastgoed bemiddelt al vele jaren tussen verhuurders en huurders en wij informeren u graag over de voordelen.

Voordeel #1: De woning staat niet leeg

Een bewoonde woning is altijd beter dan een woning die langere tijd leeg staat.

Een woning die voor een langere periode van bijv. meerdere maanden niet wordt bewoond, heeft bijvoorbeeld meer kans op inbraak, maar ook de kans dat het een kraakpand wordt is aanwezig.

Dit zal de waarde van uw woning uiteraard verlagen en heeft veel nadelige gevolgen die u kunt voorkomen door te zorgen dat de woning bewoond blijft.

Door uw woning niet onbeheerd te laten, maar te verhuren zal de waarde van de woning behouden blijven.

Voordeel #2: Dubbele woonlasten voorkomen

Voor de leegstaande woning dienen wel kosten betaald te worden door de woningeigenaar.

Wellicht rust er nog een hypotheek op de woning die maandelijks betaald moet worden evenals afvalstoffenheffing en andere woonlasten. Verhuur geeft u inkomen uit huuropbrengsten waarmee u de woonlasten kunt voldoen. 

Voordeel #3: Leegstandswet biedt veel mogelijkheden

Tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandswet biedt extra zekerheid en maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om de verhuur van de woning te beëindigen na een bepaalde termijn.

Voordeel #4: Eindhoven heeft veel vraag door expats

Door het feit dat Eindhoven bekend staat als Brainport van Nederland en veel grote internationale bedrijven hier zijn gevestigd is er veel vraag naar goede huurwoningen.

Expats vinden het prettig om te wonen in een normale omgeving en kiezen dan ook graag voor een woning in één van de mooie wijken van Eindhoven.

Wij merken dat woningen en appartementen in alle prijsklassen interessant zijn voor de verhuur aan expats. Ook zoeken deze expats vaak gemeubileerde woningen.

Onze werkwijze

1. Opname van uw woonruimte
De opname van de woonruimte kan persoonlijk (volgens afspraak) in uw pand plaatsvinden, maar indien u bekend bent met verhuren, is het ook mogelijk om uw woonruimte telefonisch of per mail aan te bieden.

Bij een persoonlijke afspraak komt een van onze medewerkers bij u langs om uw huurobject op te nemen d.m.v. foto’s, maten en tekst. Dan kunnen ook uw belangrijke vragen omtrent de verhuur worden beantwoord. 

2. Vinden van de huurder
De gegevens en foto's van uw woonruimte worden getoond op onze eigen, goed bezochte website. Door middel van raamposters en V-borden op uw pand wordt de aandacht op uw woonruimte gevestigd.

Daarnaast plaatsen wij uw huurobject op verschillende andere websites en wordt er veel aandacht aan internet (Google) marketing besteed. 

Wij maken tevens gebruik van onze database met woningzoekenden. In ons bestand staan woningzoekenden ingeschreven die nu of op korte termijn op zoek zijn naar woonruimte.

Indien een nieuwe woonruimte aan zijn/haar criteria voldoet, wordt automatisch de woningzoekende op de hoogte gebracht van het nieuwe aanbod.

3. Bezichtigen
Indien een woningzoekende geïnteresseerd is in uw woonruimte en na antecedentenonderzoek blijkt dat hij/zij de woning kan betalen, zullen wij contact met u opnemen om een bezichtiging in te plannen en te begeleiden.

Wij hebben hiervoor de sleutel van de woonruimte nodig en zullen u dan daarom vragen. Indien gewenst kunt u bij de bezichtiging aanwezig zijn. Wij houden u uiteraard op de hoogte van het resultaat.

4. Screenen van kandidaat-huurders 
Wij screenen onze kandidaten op basis van de door hen verplicht in te leveren inkomens en identiteitsgegevens.

Wij zullen geïnteresseerde kandidaat-huurders aan u voor leggen op basis van de door hen verstrekte (antecedenten)gegevens. U als eigenaar bent uiteindelijk degene die de beslissing neemt of u de kandidaat aanvaardt of niet.

5. Opstellen huurovereenkomst
Brick Vastgoed B.V. stelt de huurovereenkomst op, welke is gebaseerd op de modelovereenkomst van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ).

De overeenkomst wordt vervolgens met alle betrokken partijen besproken. De huurder zal de overeenkomst als eerste tekenen, daarna de verhuurder. 

6. Betalingen en vrijgave huurcontract
Indien alles akkoord is en de contracten door beide partijen zijn ondertekend, wordt de eerste maand huur en de borg door ons geïnd.

Deze zullen binnen 5 werkdagen na ontvangst op uw rekening worden gestort.

7. Inspecties en sleuteloverdracht (bij uitbesteden beheer)
Nadat beide partijen aan hun verplichtingen hebben voldaan zullen wij zorg dragen voor de sleuteloverdracht en een begininspectie uitvoeren (geen geld betekent geen sleutel!).

Bij opzegging vindt ook een eindinspectie en eindschoonmaak plaats. Eventuele mankementen en de schoonmaakkosten worden dan verrekend met de borg.

Een goede verhuurmakelaar inschakelen

Ondanks bovenstaande voordelen begrijpen wij dat het voor u nog spannend kan zijn om uw woning te verhuren. Tenslotte betekent dit dat vreemden in uw woning zullen verblijven en dat kan best gevoelig zijn.

Wij adviseren dan ook altijd een verhuurmakelaar in te schakelen en nemen u dit graag uit handen. Wij zijn reeds vele jaren gevestigd in Eindhoven en hebben veel ervaring in de verhuur van woningen. Hierbij kunnen wij u alle zaken uit handen nemen wat u een gerust gevoel geeft.

Uiteraard kunt u ook direct online ons actuele aanbod in huurwoningen regio Eindhoven bekijken.

Wilt u uw woning verhuren of wilt u vrijblijvend meer informatie, neemt u dan contact op met ons. Dit kan middels ons contactformulier, via 040-2116149 of via info@brickvastgoed.nl.