Woning verhuren

Zoekt u een huurwoning?

Locatie
Prijs
Voorkeuren
Meubilering
Zoeken Bekijk op kaart »

Ontdek nu de voordelen van woning verhuren

Er zijn veel redenen te bedenken waarom u uw woning wilt gaan verhuren. U kunt bijv. voor een bepaalde periode naar het buitenland vertrekken, een woning erven of gaan samenwonen. Ook is het mogelijk dat u woningen als investering koopt en deze vervolgens verhuurt. In alle gevallen dat u een woning tijdelijk niet bewoont, kan woningverhuur een interessante mogelijkheid zijn. Brick Vastgoed bemiddelt al vele jaren tussen verhuurders en huurders en wij informeren u graag over de voordelen.

Voordelen woning verhuren

voordelen woning verhuren

Voordeel #1: De woning staat niet leeg

Een bewoonde woning is altijd beter dan een woning die langere tijd leeg staat. Een woning die voor een langere periode van bijv. meerdere maanden niet wordt bewoond, heeft bijvoorbeeld meer kans op inbraak, maar ook de kans dat het een kraakpand wordt is aanwezig. Dit zal de waarde van uw woning uiteraard verlagen en heeft veel nadelige gevolgen die u kunt voorkomen door te zorgen dat de woning bewoond blijft. Door uw woning niet onbeheerd te laten, maar te verhuren zal de waarde van de woning behouden blijven.

Voordeel #2: Dubbele woonlasten voorkomen

Voor de leegstaande woning dienen wel kosten betaald te worden door de woningeigenaar. Wellicht rust er nog een hypotheek op de woning die maandelijks betaald moet worden evenals afvalstoffenheffing en andere woonlasten. Verhuur geeft u inkomen uit huuropbrengsten waarmee u de woonlasten kunt voldoen. 

Voordeel #3: Leegstandswet biedt veel mogelijkheden

Tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandswet biedt extra zekerheid en maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om de verhuur van de woning te beëindigen na een bepaalde termijn.

Voordeel #4: Eindhoven heeft veel vraag door expats

Door het feit dat Eindhoven bekend staat als brainport van Nederland en veel grote internationale bedrijven hier zijn gevestigd is er veel vraag naar goede huurwoningen. Expats vinden het prettig om te wonen in een normale omgeving en kiezen dan ook graag voor een woning in één van de mooie wijken van Eindhoven. Wij merken dat woningen en appartementen in alle prijsklassen interessant zijn voor de verhuur aan expats. Ook zoeken deze expats vaak gemeubileerde woningen.

Meer informatie over het verhuren van een leegstaande woning

 

Een goede verhuurmakelaar inschakelen

Ondanks bovenstaande voordelen begrijpen wij dat het voor u nog spannend kan zijn om uw woning te verhuren. Tenslotte betekent dit dat vreemden in uw woning zullen verblijven en dat kan best gevoelig zijn. Wij adviseren dan ook altijd een verhuurmakelaar in te schakelen en nemen u dit graag uit handen. Wij zijn reeds vele jaren gevestigd in Eindhoven en hebben veel ervaring in de verhuur van woningen. Hierbij kunnen wij u alle zaken uit handen nemen wat u een gerust gevoel geeft.

Uiteraard kunt u ook direct online ons actuele aanbod in huurwoningen regio Eindhoven bekijken.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.